Pandemia le-a luat z├ómbetul de pe buze. De 1 Iunie, speran┼úa rena┼čte ca prin magie

1664
Vine ziua de 1 iunie ┼či odat─â cu ea, Rom├ónia revine la normalitate prin ridicarea mai multor m─âsuri restrictive care au fost necesare din cauza coronavirusului. ┼×i pentru c─â este o zi special─â, Ziua Copilului, dedic─âm acest articol tuturor copiilor din noi, dar mai ales celor care nu au uitat s─â z├ómbeasc─â oric├ót de greu a fost.

Noile m─âsuri de relaxare au ├«mp─âr┼úit societatea ├«n dou─â. Mult mai multe libert─â┼úi pentru pesoanele vaccinate, cum este ┼či firesc dac─â vrem s─â ne ├«ntoarcem la normalitate ┼či dac─â nu mai vrem s─â trecem prin restric┼úiile impuse de pandemie.1 Iunie este ┼či o zi a speran┼úei c─â via┼úa poate continua firesc f─âr─â s─â mai fim afecta┼úi din punct de vedere, economic, social, medical etc. ├Än perioada care a trecut ┼či pe care o vrem l─âsat─â ├«n urm─â, uitat─â, un sector economic despre care nu vorbe┼čte nimeni, aproape c─â a disp─ârut de pe pia┼ú─â. Vorbim despre organizatorii de petreceri pentru copii care ┼čtiu s─â fac─â dintr-o zi de na┼čtere, onomastic─â sau chiar de 1 Iunie, o zi de neuitat pentru cei mici. Acest sector a fost afectat de pandemie p├ón─â la dispari┼úie. Multe centre, cluburi ┼či locuri de joac─â au fost ├«nchise definitiv. Magicieni, clovni, personaje din desene animate s-au pierdut, iar copiii nu-i vor cunoa┼čte niciodat─â. Nicio m─âsur─â guvernamental─â de ajutor, de sprijin nu i-a cuprins ┼či pe ei ca ┼či c├ónd n-ar fi existat.

ÔÇ×A fost horror. Ca ┼či cum statul v-a dat foc la cas─â ┼či pe urm─â v─â promite c─â v─â trimite ma┼čina de pompieri s─â v─â sting─â focul ┼či s─â v─â ajute. ┼×i nu trimite nimic, nu r─âspunde la apeluri, nu v─â ajut─â cu nimic. Ajutorul promis de la stat nu a fost egal ┼či echitabil pentru toate industriile. Industria hotelier─â a primit un pic de ajutor, dar industria de entertainment nu a primit nimic, nici m─âcar promisiuniÔÇŁ, a declarat magicianul Augustin Mih─âil─â, cel care prin talentul s─âu f─âcea copiii s─â se bucure.Pandemia a venit ca un t─âv─âlug, ne-a luat pe nepreg─âtite pe to┼úi, iar cei care nu aveau ┼či planul B ├«n afaceri au r─âmas descoperi┼úi nemaiav├ónd bani nici pentru p├óine. Mul┼úi au pierdut contracte de zeci de mii de euro ┼či au r─âmas f─âr─â obiectul muncii apel├ónd la sprijinul familiei sau la prieteni. ÔÇ×Aveam contracte ├«n derulare, aveam turnee ├«n derulare, am pierdut la ├«nceputul pandemiei ├«n jur de 10.000 de euro. Eu nu sunt sup─ârat pe Guvern c─â nu a mai trecut printr-o pandemie, eu sunt sup─ârat c─â au promis un ajutor prin M─âsura 2 ┼či nu l-au datÔÇŁ, a spus Magicianul.Ca prin magie, virusul dispare dac─â ne vaccin─âm


├Än afaceri ca ┼či ├«n via┼ú─â este bine s─â ai un plan de rezerv─â pentru situa┼úii de urgen┼ú─â. Pandemia ne-a pus ├«n fa┼úa unor situa┼úii limit─â din care doar cei puternici ┼či cu capacitatea de adaptare au putut s─â se redreseze.

ÔÇ×Am dat drumul la un business nou pe online, o platform─â de cursuri pentru copii, m-am repliat dar a durat vreo cinci luni de zile, ┼čase luni p├ón─â m-am dezmeticit, dar nu sunt pe plusÔÇŁ, a ad─âugat Mih─âil─â.De Ziua Copilului toat─â lumea vrea o magie, o ├«ntoarcere la normalitate. ├Än acest context, petrecerile pentru copii se vor putea desf─â┼čura ┼či ├«n spa┼úii ├«nchise la locurile de joac─â unde p─ârin┼úii, bunicii pot participa p├ón─â la 50% din capacitatea maxim─â a spa┼úiului doar dac─â fac dovada c─â sunt vaccina┼úi. ÔÇ×Eu m-am vaccinat ca s─â fiu ├«n siguran┼ú─â ┼či din respect pentru clien┼úi. ┼×i recomand dac─â vrem s─â ie┼čim f─âr─â restric┼úii, s─â fim ├«ntr-o oarecare normalitate, s─â nu ne ├«ntoarcem ├«napoi la restric┼úiiÔÇŁ, a subliniat Magicianul. Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2362 secunde