Patru noi emisiuni de titluri de stat pentru populație

312
Patru noi emisiuni de titluri de stat pentru populație - patrunoiemisiunidetitluridestatp-1551457849.jpg
Românii pot subscrie de luni, 4 martie 2019, pentru patru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației din cadrul programului "Tezaur". Scadențele sunt la 1, 2, 3 și 5 ani, iar dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% și, respectiv, 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.


Titlurile de stat pot fi cumpărate: în perioada 4 - 22 martie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului; în perioada 4 – 21 martie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 4 - 20 martie 2019 din mediul rural.


Pot achiziționa titluri de stat persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor ce pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.
Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.
Titlurile de stat sunt în forma dematerializată și au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. 


De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul programului "Tezaur" pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3048 secunde