Pelegrinian Logistic SRL prinsă cu o tranzacție fictivă

1046
Afacerile cu firme fantomă ori inactive, cu tranzacții comerciale fictive practicate în anii trecuți nu se prescriu. Cei ce le pun în operă au impresia că au scăpat, dar după un an-doi-trei se trezesc cu Fiscul la poartă și cu procurorii pe drum.
Firma Pelegrinian Logistic SRL din Constanța a fost luată ca din oală de inspectorii fiscali din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice. Oamenii legii au verificat activitatea din primele nouă luni ale anului 2010 și au descoperit agentul economic s-a aprovizionat cu materiale și a primit o factură de prestări servicii de la Husum Prest SRL Ploiești. Suma totală a afacerii era de 1.067.688 lei, din care 881.587 lei valoare impozabilă și 186.101 lei TVA. Problema e că Husum Prest, furnizorul, avea comportament de contribuabil inactiv.
Inspectorii fiscali au ajuns la concluzia că operațiunea comercială este fictivă și că Pelegrinian Logistic a prejudiciat statul cu suma de 349.343 lei, din care: TVA - 139.919 lei, impozit pe profit - 133.811 lei, diferența reprezentând dobânzi și penalități de întârziere. Cazul a fost dat pe mâna procurorilor de la Parchet de pe lângă Tribunalul Constanța, în vederea continuării cercetărilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6549 secunde