Pentru fiecare container transportat din Asia în Europa se pierd 141 dolari

292
Liniile de transport au pierderi record de 141 dolari pentru fiecare container transportat din Asia în Europa (aceasta fiind cea de a doua mare rută comercială a lumii pentru mărfurile containerizate), se arată într-un raport al Manila Bulletin.
Companiile pierd bani chiar și la un tarif de transport de 649 dolari pe container, din cauza creșterii prețului combustibilului până la 790 dolari pentru fiecare container. Brockerii susțin că pierderile au atins săptămâna trecută cel mai înalt nivel. Discrepanța dintre evoluția tarifelor de transport și a prețurilor carburanților, dintre dinamica veniturilor și cea a cheltuielilor navelor s-a adâncit continuu, din martie 2009 și până azi. Una dintre marile linii de transport a anunțat că ponderea cheltuielilor cu combustibilul a crescut la 50 - 70% din totalul cheltuielilor unei nave, comparativ cu 30% în 2008 și 2009.
În iunie 2011, companiile de transport pierdeau 41 dolari pentru fiecare container convențional. Creșterea pierderilor se datorează în primul rând scăderii cantității de mărfuri de pe piață și existenței unei capacități excedentare de transport pe mare, fapt ce a condus la creșterea concurenței.
Tarifele de transport între Shanghai și Europa au scăzut cu 4,1% în ultima săptămâna din octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5262 secunde