Performerii pieței de capital românești

161
Performerii pieței de capital românești - performeriipieteidecapital-1600786254.jpg
Banca Transilvania este prima companie românească cu acționariat privat listată la bursă, care a fost inclusă în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente.

La rândul ei, Nuclearelectrica este prima companie românească cu acționariat majoritar de stat listată la bursă, care a fost inclusă în indicii FTSE Russell dedicați piețelor emergente.

Ca urmare a upgradării României la statutul de piață emergentă, prin includerea emitenților Banca Transilvania și Nuclearelectrica în indicii FTSE All-Cap, și alte companii românești listate la Bursa de Valori București pot beneficia de includerea în indicii piețelor emergente.

Potrivit clasificării FTSE Russell, prima companie românească care a beneficiat de upgrade-ul pieței este TeraPlast (simbol bursier TRP). În consecință, începând cu 21 septembrie, TeraPlast devine prima companie românească inclusă în indicele FTSE Global Micro-Cap. Sectorul micro nu este luat în calcul de furnizorul global de indici în decizia privind upgrade-ul de țară, însă includerea companiilor românești în acești indici poate contribui nu doar la vizibilitate, ci și la atragerea de capital din partea administratorilor de fonduri.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Septembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Miercuri, 23 Septembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Joi, 17 Septembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3017 secunde