Peste 8.000 de tineri discută despre viitorul Europei

138
Peste 8.000 de tineri discută despre viitorul Europei - peste8000detineri-1527694009.jpg

Articole de la același autor

Cu un an înaintea alegerilor parlamentare europene, tineri din toata Uniunea Europeană și nu numai își vor stabili prioritățile privind viitorul Europei. Cea de-a treia ediție a Evenimentului European pentru Tineret (European Youth Event - EYE 2018) va avea un număr record de peste 8.000 de participanți, implicați în 400 de activități, dezbateri, spectacole și ateliere de lucru, care se vor desfășura la sediul Parlamentului European din Strasbourg, începând de vineri, 1 iunie, ora 10, până sâmbătă, 2 iunie, ora 19. Dezbaterile sunt centrate pe cinci teme principale: tineri și vârstnici; bogați și săraci; separați și împreună; în siguranță și în pericol; local și global.

EYE este un eveniment internațional pentru tineri, organizat de către tineri (16 - 30 ani). Marea majoritate a activităților sunt concepute și pregătite de către una dintre cele 130 de organizații de tineret participante, inclusiv YO! Fest, în fața Parlamentului.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va deschide sesiunea plenară a EYE vineri la ora 10, împreună cu aproximativ 50 de deputați europeni care participă la ateliere și dezbateri. Alte figuri politice de renume, cum ar fi fostul președinte francez Valéry Giscard d’Estaing, comisarul european pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Marianne Thyssen și fostul ministru grec de finanțe Yanis Varoufakis, se vor angaja în discuții interesante cu viitoarea generație de decidenți la nivel european. Câștigătorii premiului Sakharov, Denis Mukwege și Lamiya Aji Bashar, vor susține discursuri.

Rezultatul sesiunilor va fi integrat în cadrul raportului EYE, cele mai bune idei fiind prezentate în cadrul audierilor speciale cu tinerii, care vor avea loc toamnă în cadrul comisiilor parlamentare. Peste 200 de tineri din România vor participa la acest eveniment

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 31 Mai 2018
Stire din Economie : Euro mușcă din dolar
Joi, 31 Mai 2018
Stire din Economie : Bani mai mulți de la UE
Pagina a fost generata in 0.8374 secunde