Petrom extinde limitele și adâncimea explorărilor din Marea Neagră

363
Petrom extinde limitele și adâncimea explorărilor din Marea Neagră - petrom-1340136580.jpg
Compania Petrom și-a actualizat strategia până în 2021, pe baza analizei sectorului energetic din România și luând în considerare evoluțiile internaționale și regionale ale sectorului.
Potrivit estimărilor companiei, consumul de țiței și gaze va continua să crească și va reprezenta aproximativ 60% din cererea de energie a României până în 2021. Cu o pondere curentă a importurilor de 20-30%, relativa independență energetică a României este probabil să scadă. Până în 2030 se estimează o creștere a importurilor la 40-50%, ca urmare a cererii mai mari de energie primară și a declinului natural al producției interne de hidrocarburi.
Cu toate acestea, România are un potențial mare de furnizare de energie, care poate fi deblocat cu investiții semnificative, din care, numai pentru deblocarea potențialului de hidrocarburi sunt necesare peste 20-35 miliarde de euro pană în 2030.
Petrom își propune să rămână companie integrată de țiței și gaze, lider în regiune, cu performanță durabilă, care să susțină creșterea potențială a segmentului upstream în regiunea de vecinătate a Mării Negre.
Explorarea și producția vor continua să fie coloana vertebrală a companiei. Va continua explorarea, evaluarea și dezvoltarea desco-peririi de gaze din cadrul blocului Neptun din Marea Neagră, dacă se va confirma viabilitatea comercială. De asemenea, Petrom va extinde limitele și adâncimile de explorare a hidrocarburilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Mai 2012
Stire din Social : MASACRUL din Marea Neagră
Pagina a fost generata in 1.0333 secunde