Piața asigurărilor auto facultative nu va fi afectată de criză

305

Articole de la același autor

Criza economică și lipsa de lichidități a populației nu vor afecta piața asigurărilor auto facultative, conform reprezentanților societăților specializate pe acest sector, la nivel local. "Nu cred că numărul asigurărilor auto facultative va fi mai mic în 2009, față de 2008. Românii țin la bunurile lor și au început să realizeze necesitatea contractării unei astfel de asigurări. Probabil că aceștia nu vor mai achita integral polița, ci se vor reorienta spre plata în mai multe rate, însă nu vor renunța la asigurarea auto facultativă", a declarat un reprezentant Omniasig.
Astfel, pentru o mașina Dacia Logan, cu o vechime de un an, ce valorează aproximativ 8.000 de euro, proprietarul plătește, în acest an, 360 de euro, la BRC Asigurări, 376 euro, la Generali, 344 de euro, la Omniasig și aproximativ 300 de euro, la Ardaf. Pentru o mașină de fabricație străină, cu o vechime de 5 ani, care valorează 10.000 de euro, românul va plăti 638 de euro, la BCR Asigurări, 670 de euro, la Omniasig și 720 de euro, la Generali.
Autoturismele Daewoo beneficiază de reduceri substanțiale. De asemenea, tariful poliței Casco este mai mic, dacă există reînnoiri pentru ani consecutivi de asigurare fără daune sau dacă există un sistem GPS instalat. Un sistem de alarmă instalat, plata integrală a sumei, precum și încheierea unor alte forme de asigurare la societatea respectivă sunt alte elemente de obținere a unui discount.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.972 secunde