Piețele de capital sunt volatile. Evoluția investițiilor este imprevizibilă

95
Piețele de capital sunt volatile. Evoluția investițiilor este imprevizibilă - pieteledecapitalsuntvolatile-1666015343.jpg

Articole de la același autor

Indicii bursieri au afișat scăderi pronunțate în luna septembrie 2022, ceea ce a făcut ca majoritatea piețelor de capital internaționale să intre în zona de corecție, la finalul primelor nouă luni, pe măsură ce au luat amploare temerile investitorilor cu privire la creșterea ratelor de dobândă bancară și posibilitatea unei recesiuni în piețele dezvoltate, arată un raport al Bursei de Valori București.

Indicii de tip total return ai piețelor de capital, care includ și dividendele, au încheiat primele nouă luni cu un declin de două cifre: -10,5% pentru BET-TR în România, -11,7% pentru S&P500 în SUA, -18,2%

pentru STOXX600 în Europa.

Totuși, România a fost mai rezilientă decât alte piețe de capital dezvoltate în acest context internațional complicat. Valul de date negative a condus la o deteriorare a sentimentului investițional, în special după ce a devenit clar că băncile centrale vor majora dobânzile. Drept urmare, unii investitori se așteaptă la o încetinire economică.

Sectorul energetic și cel financiar dețin o pondere importantă în piața de capital din România și tocmai această structură specifică pieței noastre a temperat sentimentul investițional negativ manifestat la nivelul altor indici internaționali, susțin reprezentanții BVB.

Investitorii se așteptă ca volatilitatea să se manifeste, în ultimul trimestru al anului 2022, pe piața de capital, însă nivelul amplitudinii nu poate fi estimat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6264 secunde