Plan de conservare a peninsulei istorice a orașului Istanbul

444
Plan de conservare a peninsulei istorice a orașului Istanbul - istanbul-1324211546.jpg
Consiliul Municipal Metropolitan al Istanbulului a aprobat planurile de conservare a peninsulei istorice a orașului. Această zonă conține numeroase structuri și lucrări din perioada romană, bizantină și otomană.

Sefer Kocabaș, șeful comisiei pentru construcții și lucrări publice a anunțat că: "Niciuna dintre clădirile fără licență din interiorul zidurilor istorice nu va fi lăsată în picioare. Toate lucrările pierdute, arse sau în ruine au fost incluse în plan."

Consiliul de conservare a anulat, între timp, proiectele propuse pentru construirea parcărilor auto în apropierea acestor clădiri clasificate ca structuri istorice de gradul I, în timp ce lucrările de construcții din imediata apropiere a Yerebatan Sarnıcı (Bazilica Cisternă) au fost restricționate, potrivit unor rapoarte.

Spațiile verzi din apropierea orașului istoric au fost luate, de asemenea, în considerare în aceste planuri, pentru a ajuta la conservarea zonei.

Istanbulul este listat pe site-ul Patrimoniului Mondial Cultural al UNESCO,  incluzând cartierele Suleymaniye și Sultanahmet, împreună cu zona Zeyrek și împrejurimile sale.

Dacă edilii Istanbulului sunt preocupați de conservarea zonei istorice, cei ai Constanței fac tot ce pot pentru a distruge zona peninsulară a orașului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 17 Decembrie 2011
Stire din Economie : 2011, an nefast pentru piața auto
Pagina a fost generata in 1.6112 secunde