Planul UE de investiții stârnește aprige controverse

108
Planul UE de investiții stârnește aprige controverse - planuluedeinvestitii-1465484835.jpg

Articole de la același autor

La un an de la lansare, deputații europeni au păreri foarte diferite despre progresele planului de investiții pentru Europa, în valoare de 315 miliarde de euro (Planul Juncker).

Comisarul european Jyrki Katainen susține că Planul Juncker a ajutat la înlăturarea barierelor pentru investiții. El a subliniat beneficiile sale pentru întreprinderile mici și mijlocii. Peste 185 de acorduri încheiate cu băncile comerciale ar putea putea oferi finanțare pentru peste 150.000 de IMM-uri, a spus el, adăugând că există un plan al Comisiei să prezinte propuneri în cursul acestui an pentru a extinde perioada de trei ani a Fondului și aplicabilitatea sa către terțe state.

Deputatul Nigel Farage (EFDD, UK) a spus că "planurile mari" ale UE, cum ar fi acesta "aupus sămânța propriului destin". În așteptarea referendumului din Marea Britanie, din 23 iunie, "ziua independenței", a spus că speră ca aceasta să fie ultima dată când ia cuvântul în acest Parlament

Deputatul Steeve Briois (ENF, FR) a descris planul ca fiind "un eșec total", spunând că s-a concentrat pe finanțarea zonelor mari, urbane, ceea ce a agravat diferențele regionale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6882 secunde