Poluare pe Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari

126
Poluare pe Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari - poluarecanal-1433255252.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA informează că, în data de 1 iunie 2015, în jurul orei 10,45, a avut loc un eveniment de poluare pe brațul Luminița, în zona cuprinsă între km 1 - 2+500 pe Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari. 

Au fost anunțate organismele abilitate în domeniul protecției mediului și apelor și SC Conpet SA, care are conducte instalate în zonă.

Poluarea se întinde pe o suprafață de 1,5 km lungime și o lățime de aproximativ 30 cm, sub formă de irizații la suprafața apei, pe ambele maluri ale canalului.

La acțiunea de depoluare a participat personal din cadrul CN ACN SA prin punerea la dispoziție a unei bărci, în vederea plasării barajelor antipoluante pe suprafața apei pentru limitarea extinderii poluării. Reprezentanții SC Conpet SA au solicitat intervenția SC Envirotech SA pentru depoluare. Aceasta a montat baraje de reținere și absorbante pe toată suprafața poluată a apei, a împrăștiat praf absorbant și se ocupă în continuare de activitatea de depoluare, iar stuful și zona urmează a fi curățate. Deșeurile rezultate vor fi eliminate conform prevederilor legislației în vigoare.

CNACN precizează că, în urma consultării registrelor de urmărire nave din cadrul Dispeceratului Central Agigea, a rezultat că pe canal, pe brațul Luminița, nu a circulat nici o navă în ultimele 48 ore înainte de producerea poluîrii, prin urmare evenimentul nu putea fi generat de o deversare voită sau accidentală de santină sau combustibil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 02 Iunie 2015
Stire din Economie : Euro a câștigat 0,03% lei
Marţi, 02 Iunie 2015
Stire din Economie : Dolarul ciupește 0,20% din leu
Pagina a fost generata in 2.5126 secunde