Portul Constanța a reluat tradiția zilei sale în Serbia, la Novi Sad

391
Portul  Constanța a reluat tradiția zilei sale în Serbia, la Novi Sad - portulconstantaareluattraditiazi-1663858173.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 22 septembrie 2022, la hotel Sheraton din Novi Sad, s-a desfășurat cea de-a 14-a ediție a Zilei Portului Constanța la Novi Sad, eveniment organizat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, prin reprezentanța sa în Serbia.

După o pauză de doi ani, Ziua Portului Constanța a revenit în Serbia, reprezentanții portului Constanța având din nou posibilitatea să-și reîntâlnească partenerii sârbi și să își reafirme colaborarea către noi reprezentanți ai porturilor de pe Dunăre și din întreaga zonă. Evenimentul a devenit punctul de întâlnire al celor mai importanți actori din zonă în domeniul transporturilor, logisticii și agro-business, la această ediție fiind prezenți 200 de delegați, reprezentând 68 companii din Serbia, Croația, Muntenegru, Olanda și Elveția.

Alături de CN Administrația Porturilor Maritime SA, au fost reprezentate la Novi Sad șase companii de referință de pe platforma portuară – Comvex, Chimpex, CSCT, SCS, TTS și Umex.

În anul 2021, prin portul Constanța au fost derulate 8,9 milioane de tone de mărfuri provenite sau tranzitate spre Serbia, iar în primele 6 luni ale anului 2022 - 4,1 milioane de tone.

În cadrul evenimentului au mai fost abordate subiecte referitoare la reconfigurarea rutelor de transport și au fost promovate noile conexiuni ale portului Constanța, un exemplu fiind linia Poti - Constanța, inaugurată în mai 2022, care devine din ce în ce mai atractivă pentru noi fluxuri de mărfuri containerizate. Totodată, partenerii sârbi au fost interesați și de implementarea unei noi linii Ro-Ro România-Turcia, aflată în stadiu de proiect.

Reprezentanții Administrației Porturilor Maritime au avut la Belgrad o întâlnire cu ambasadorul României în Serbia, Silvia Davidoiu. S-a discutat despre importanța portului Constanța în contextul actual, evoluția schimburilor comerciale dintre România și Serbia, accentul fiind pus pe efortul comun necesar pentru a îmbunătăți navigația pe Dunăre. Diplomatul a salutat organizarea Zilei Portului Constanța, sprijinind inițiativa CN APM SA și prin prezența sa la eveniment.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7416 secunde