Portul Constanța își modernizează infrastructura cu peste 100 milioane euro

979
În acest an, Administrația Porturilor Maritime (APM) Constanța demarează lucrările de construcție a mai multor cheuri de acostare. Noua infrastructură este menită să ajute dezvoltarea unui terminal de containere cu o capacitate de operare de 700.000 – 1.000.000 TEU/an. Proiectul, potrivit informațiilor oferite de Constantin Matei, directorul APMC, este estimat la circa 67 milioane euro, lucrările urmând să fie finalizate în semestrul doi al anului 2010.
De asemenea, APM Constanța urmărește să realizeze un pod de legătură între bazinul fluvial și cel maritim al portului, în vederea dezvoltării activităților de pe insula artificială.
"Investiția este estimată la 31 milioane euro și constă în realizarea unui pod rutier metalic și racordarea acestuia la rețeaua rutieră a portului", spune directorul APMC.
Tot în 2008, administrația portului Constanța își propune să rezolve tot necesarul de dragaje, estimat la 3,2 milioane metri cubi. Licitația internațională pentru acordarea contractului va avea loc în luna februarie, cel mai probabil preț plătit de APMC urmând să fie de 4,6-7 euro/metru cub.
Mai sunt programate și alte lucrări de reparații, la diferite dane, valoarea totală estimată fiind de 3,5 milioane euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.6078 secunde