Portul Constanța țintește locul patru în Europa

329
Administrația Porturilor Maritime (APM) Constanța a organizat ieri cea de-a 5-a ediție a evenimentului "Ziua Portului Constanța la Krems". Manifestarea a reunit peste 200 de reprezentanți din numeroase firme de transport și logistică din Austria și Portul Constanța. Delegația română la Krems a fost condusă de Marin Anton, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.
"Intenția noastră este ca Portul Constanța să se claseze printre primele patru porturi europene. În acest scop, ne propunem execuția Molurilor 3 și 4 Sud, pe o suprafață de 50 ha, cu potențial de dezvoltare de noi terminale specializate", a de-clarat Marin Anton.
Directorul general al APM, Ioan Bălan, a declarat că strategia promovată la nivel european susține transportul pe Dunăre, motiv pentru care este în interesul ambelor țări să creeze "condiții favorabile pentru dezvoltarea traficului între Constanța și porturile din Austria".
"Portul Constanța a obținut finanțare europeană pentru realizarea unor investiții majore: extinderea digului de larg cu 1.050 metri și construcția podului peste Canalul Dunăre - Marea Neagră. În perioada
2009 - 2010, valoarea investițiilor private în portul Constanța ajunge la 750 milioane dolari", a mai spus Ioan Bălan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7407 secunde