Poștașii încep protestele de stradă

229
Poștașii încep protestele de stradă - postas-1360172104.jpg
Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), care are peste 24.000 membri de sindicat, dintre cei aproximativ 31.000 de angajați din Poșta Română, declanșează acțiunile de protest la nivel național. 

Astăzi, va fi organizată o acțiune de pichetare în București, la sediul Companiei Naționale Poșta Română. Pe 12 februarie, va avea loc un miting de protest în București, în Piața Constituției, începând cu ora 10.

În funcție de evoluția evenimentelor și de deciziile ce vor fi luate în structurile de conducere teritoriale ale SLPR, seria de acțiuni ar putea continua, inclusiv în luna martie, prin mitinguri, în fața prefecturilor, cu participarea membrilor de sindicat, pe categorii profesionale. 

Printre motivele care au stat la baza deciziei sindicaliștilor SLPR de a ieși în stradă se numără: îngrijorarea față de prezentul, dar mai ales viitorul locului lor de muncă; faptul că de peste 3 ani CN Poșta Română se află în continuu proces de organizare și reorganizare cu efecte vizibile doar în degradarea calității serviciilor și a condițiilor de muncă și pierderea locurilor de muncă; ultimele solicitări ale managementul CN Poșta Română prin care ar urma să se reducă veniturile salariaților cu peste 10%; intenția de desființare a jumătate din oficiile poștale urbane și a tuturor ghișeelor poștale rurale.

"Prin organizarea acestor acțiuni  Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România dorește să atragă atenția Statului Român, care este acționarul majoritar al CNPR prin Ministerul Comunicațiilor, precum și publicului care beneficiază de serviciile furnizate de Poșta Română de peste 160 de ani, asupra faptului că managementul Poștei Române, plătit cu multe mii de euro, conduce compania către dispariția din piața serviciilor poștale din România și transformă mii de actuali angajați, plătitori de impozite și contribuții, în asistați social, dependenți de bugetul de stat și așa destul de sărac, al acestei țări" - se arată în comunicatul semnat de Matei Brătianu, liderul sindicatului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2137 secunde