Premierul României s-a întâlnit cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom

207
Premierul României s-a întâlnit cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom - 1488200120bigspf0223-1488218699.jpg

Articole recomandate

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit ieri, la Palatul Victoria, cu o delegație a consorțiului format din ExxonMobil și OMV Petrom, condusă de David Cochrane - vicepreședintele ExxonMobil Development Company și Mariana Gheorghe - CEO al OMV Petrom,.

În cadrul întrevederii, reprezentanții celor două companii au prezentat proiectul de explorare a resurselor de gaze naturale la mare adâncime, în perspectiva deciziei finale de investiție.

eful Executivului a arătat deschiderea și susținerea Guvernului pentru valorificarea resurselor energetice în condiții sustenabile Ð $%bi competitive, având în vedere, totodată, angajamentele Guvernului privind garantarea siguranței energetice.

"Investitorii au în echipa guvernamentală un partener serios, care își înțelege responsabilitățile: asigurarea stabilității Ð $%bi predictibilității legislative și a unei fiscalități echitabile, atât pentru mediul economic, cât și pentru bugetul de stat", a afirmat premierul Sorin Grindeanu. În acest context, prim-ministrul a propus formarea unei echipe interministeriale care să asigure suportul tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre.

La rândul său, ministrul economiei, Mihai Tudose, a arătat că proiecte de amploarea celui prezentat de ExxonMobil și OMV Petrom pot contribui la transformarea României într-un hub industrial regional pentru proiecte off shore.

De asemenea, reprezentanții Guvernului și ai celor două companii au mai discutat despre oportunitățile din domeniul energetic, pe termen scurt, mediu și lung, în contextul provocărilor la nivel global.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 Februarie 2017
Stire din Economie : Economia SUA și-a redus motoarele
Marţi, 28 Februarie 2017
Stire din Economie : Iată ce amenzi a dat Antifrauda
Pagina a fost generata in 1.9449 secunde