Premiului Saharov 2014 i-a fost acordat lui Denis Mukwege

68
Premiului Saharov 2014 i-a fost acordat lui Denis Mukwege - premiulsaharovdenismukwege-1413988665.jpg

Articole de la același autor

Denis Mukwege este câștigătorul Premiului Saharov pentru libertatea de gândire, ediția 2014, în urma deciziei luate de către președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și liderii grupurilor politice. Mukwege va fi invitat la Strasbourg pe 26 noiembrie, pentru acordarea premiului în cadrul sesiunii plenare. 
În anunțul legat de câștigător, Președintele Schulz a spus: "Conferința Președinților a decis în unanimitate să acorde Premiul Saharov doctorului Denis Mukwege, din Republica Democrată Congo, pentru lupta sa pentru protejarea femeilor. Martin Schulz a menționat că nu este o decizie împotriva Euromaidan și și-a exprimat aprecierea față de ceilalți finaliști, menționând că reprezentanții Euromaidan vor fi invitați să participe la ceremonia de premiere din noiembrie și că Parlamentul va trimite imediat o delegație cu reprezentanți din toate grupurile politice în Azerbaidjan care să o întâlnească pe Leyla Yunus și să o susțină în lupta sa pentru libertate și democrație în țara ei."
Denis Mukwege, medic ginecolog congolez de 59 de ani, este specializat în tratarea victimelor violurilor. A pus bazele spitalului Panzi din Bukavu, în timpul războiului din Republica Democrată Congo, unde și astăzi tratează victimele violențelor sexuale.
Premiul Saharov pentru libertatea de gândire este acordat de Parlamentul European în fiecare an. A fost înființat în 1988, pentru a onora persoanele sau organizațiile care fac eforturi pentru drepturile omului și libertățile fundamentale. Anul trecut, Premiul a fost acordat activistei pakistaneze pentru drepturile fetelor la educație Malala Yousafzaï. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Economie : Mafia alcoolului a primit o grea lovitură
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Economie : Creditarea crește moderat
Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Economie : "CFR Marfă" încheie anul cu profit
Pagina a fost generata in 1.6474 secunde