Prețurile vor fi mai dinamice decât activitățile economice

140
Prețurile vor fi mai dinamice decât activitățile economice - preturile-1509554262.jpg
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează rămân optimiste pentru următoarele trei luni. 


Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o creștere moderată a volumului producției și a prețurilor produselor industriale. Numărul de salariați va fi relativ stabil.


Managerii din activitatea de construcții apreciază că volumul producției și numărul de salariați se vor reduce, iar prețurile lucrărilor de construcții vor crește. 


În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu mai multă încredere. Managerii au estimat că, în următoarele trei luni, va avea loc o creștere moderată a volumului de activitate, a comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor, precum și a numărului salariaților. Prețurile de vânzare cu amănuntul vor fi în creștere.


La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o creștere moderată a cererii de servicii, a numărului de salariați și a prețurilor de vânzare a serviciilor.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2832 secunde