La Petromidia

Primul centru integrat de comandă și control al instalațiilor petrochimice din România

605
Primul centru integrat de comandă și control al instalațiilor petrochimice din România - 375a58fc21202bfe99e2cb2bfbb72d67.jpg
Rompetrol Petrochemicals a anunțat finalizarea lucrărilor de automatizare a instalațiilor și integrarea operațiunilor în centrul de comandă și control al platformei Petromidia. Prin intermediul lui sunt coordonate, în prezent, activitățile de procesare a țițeiului ale Rompetrol Rafinare.
Valoarea totală a proiectului de integrare a sistemelor locale în noul centru de comandă se ridică la aproximativ 500.000 de dolari. El a fost posibil ca urmare a investițiilor realizate, în perioada 2006-2007, pentru repornirea și modernizarea instalațiilor de polietilenă de joasă densitate – LDPE (30 milioane dolari) și polietile-nă de înaltă densitate - HDPE (peste 14,5 milioane dolari). La acestea se adaugă și construcția a două noi instalații automate de ambalare și a unui terminal marin de gaze lichefiate, pentru aprovizionarea cu etilenă.
Noul centru permite o urmărire integrală a operațiunilor - controlul și protecția fluxurilor tehnologice, culegerea și transmiterea on-line a datelor de proces și implicit o reducere a costurilor de producție, fiind o premieră pentru România, dar și pentru zona de sud-est a Europei.
Proiectul a fost coordonat de Rominserv, contractorul general al Grupului Rompetrol, și a urmărit realizarea infrastructurii de comunicație date, a sistemului de monitorizare video a instalațiilor, a relocării consolelor și a stațiilor de operare, precum și a testărilor operaționale. Astfel, noul centru integrează cele trei instalații de producere ale polimerilor (PP - polipropilena, LDPE si HDPE), dar și a celor aferente pirolizei – cazanele de abur și secția de separare propan-propilena.
Rompetrol Petrochemicals și-a propus majorarea, până la finele anului 2011, cu peste 70% a capaci-tății instalației de polietilenă de înaltă densitate (HDPE), valoarea totală a investiției fiind estimată la aproxi-mativ 18 milioane dolari. În primele nouă luni ale anului 2010, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 214,2 milioane dolari și un profit operațional (EBITDA) de 11,5 milioane dolari, în creștere față de indicatorii obținuți în perioada similară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9325 secunde