Prioritățile Guvernului Boc

297
Legea bugetului de stat și cea a bugetului asigurărilor sociale de stat au primit votul parlamentului, cu puține modificări față de proiectul prezentat de guvern. Construcția bugetară se bazează pe următoarele previziuni: creșterea cu 1,3% a produsului intern brut, scăderea deficitului bugetar la 5,9% și reducerea inflației la 3,7%.
Cu bugetele aprobate, Cabinetul Boc a trecut la alte priorități. Pe data de 19 ianuarie, se va întruni comitetul interministerial pentru fondurile europene, iar pe 21 ianuarie, comitetul interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale. Ambele acțiuni vor fi la nivel de miniștri.
În ședința de guvern de pe 20 ianuarie, miniștrii vor face o primă prezentare cu privire la obiectivele de investiții pentru acest an, începând cu primul trimestru. Din primul moment al adoptării legii bugetului de stat, a început monitorizarea modului în care sunt cheltuiți banii publici pe investiții și în ce măsură acestea aduc locuri de muncă, creează noi locuri de muncă sau le păstrează pe cele existente, a declarat premierul Emil Boc, la finalul ședinței de guvern, de vineri.
Comandamentul pentru investiții și locuri de muncă se va întruni o dată la două săptămâni, urmând ca în perioada dintre cele două ședințe să funcționeze grupuri de lucru care monitorizează, pe fiecare minister, stadiul realizării investițiilor. În 2010, bugetul va susține investițiile cu 35,2 miliarde de lei (o cotă de aproape 20% din totalul cheltuielilor publice). Minis-terul Finanțelor a primit sarcina să regândească în mod creativ unele scheme de încurajare a IMM-urilor și a mediului de afaceri.
Cu începere de vineri, 15 ianuarie, miniștrii de resort au primit sarcina să lucreze la noua formulă a programului "Prima casă" și la regândirea impozitului unic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8976 secunde