Producţia de vin a României a scăzut

259
Producţia de vin a României a scăzut - productiedevininscaderesursa-1603818794.jpg

Articole de la același autor



Producţia de vin a României a scăzut în acest an cu 7%, adică cu 3,6 milioane de hectolitri, comparativ cu anul trecut, potrivit datelor Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV), informează Agerpres. O explicaţie ar putea fi că, producătorii şi guvernele au decis să limiteze producţia pentru a contracara impactul negativ al pandemiei asupra pieţei mondiale. 


De exemplu, în Franţa producătorii de şampanie au convenit cu viticultorii să strângă cu 20% mai puţini struguri decât anul trecut, în încercarea de a-şi reveni după scăderea vânzărilor provocată de coronavirus. De asemenea, estimările OIV arată că situaţia din UE este mult mai eterogenă în acest an comparativ cu anii anteriori. În timp ce anumite state au înregistrat creşteri semnificative ale producţiei de vin, precum Spania, cu un avans de 11% până la 37,5 milioane hectolitri, Germania (8,9 milioane hectolitri, creştere de 8%), Ungaria (2,9 milioane hectolitri, creştere de 22%) şi Austria (2,7 milioane hectolitri, creştere de 10%), state precum România (3,6 milioane hectolitri) şi Grecia (2 milioane hectolitri) au înregistrat o evoluţie negativă atât în raport cu 2019 cât şi cu media din ultimii cinci ani. 


La nivel global, OIV estimeză că producţia mondială de vin se va situa în acest an între 253,9 şi 262,2 milioane hectolitri, punctul de mijloc al acestui interval fiind 258 milioane hectolitri. 2020 va fi al doilea an consecutiv în care producţia mondială de vin va fi sub media multianuală, după ce în 2018 a urcat la un nivel record de 294 milioane hectolitri. În 2019, România a ocupat locul 13 în clasamentul celor mai mari producători mondiali de vin, fiind devansată de ţări precum China, Portugalia sau Rusia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Octombrie 2020
Stire din Economie : Informații financiar-bancare
Marţi, 27 Octombrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 1.3362 secunde