Produs Intern Brut, reparaţii auto, investiţii. INFO economic

119
Produs Intern Brut, reparaţii auto, investiţii. INFO economic - 1-1715776823.jpg

Articole de la același autor

l Produsul Intern Brut a crescut cu 0,5% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2023, avansul PIB a fost de 0,1%, informează Institutul Naţional de Statistică. Pe serie ajustată sezonier, creşterea economiei a fost de 1,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a anunţat că nu şi-a modificat estimările privind evoluţia economiei româneşti în 2024 şi avertizează că principala vulnerabilitate rămâne poziţia fiscală.

l Costurile cu ora de manoperă la reparaţiile auto au crescut cu 21% anul trecut, faţă de 2022, iar în intervalul 2020 - 2023 a fost înregistrată o creştere medie de 36%, conform unei analize realizate de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România. Cercetarea vizează peste 490.000 de calcule efectuate prin intermediul programului Audatex, de unităţile reparatoare din România.

l Necesarul de investiţii în reţele de distribuţie este de 15,6 miliarde de euro pentru perioada 2020-2030, din care circa nouă miliarde euro trebuie atraşi în plus faţă de ce au planificat deja operatorii de distribuţie din fonduri proprii şi din fondurile europene atrase pentru perioada următoare, a declarat Cristina Păun, director adjunct al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie. Potrivit acesteia, consumatorii au nevoie de o reţea stabilă, de un serviciu de distribuţie calitativ, de o reţea rezilientă şi de investiţii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3287 secunde