Prognozele meteo au "scufundat" traficul de pasageri pe canalele navigabile

321
Traficul navelor de pasageri pe canalele navigabile s-a redus în 2007, din cauza reducerii contractelor încheiate de tour-operatori. Astfel, navele de croazieră au tranzitat doar de 66 de ori canalele Dunăre – Marea Neagră și Poarta Albă – Midia Năvodari, în scădere cu 23% față de cele 86 de tranzitări înregistrate în 2006.
Potrivit spuselor oficialilor CN "Administrația Canalelor Navigabile" (ACN), investițiile planificate pentru următorii ani vor revitaliza traficul de pasageri pe canalele navigabile.
"Este vorba de realizarea ecluzei între lacul Siutghiol și canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, lucrare care a primit deja avizul Ministerului Transporturilor, și reabilitarea gării fluviale Basarabi, unde turiștii vor avea condiții optime pentru debarcare și vizitarea regiunii", spune Ovidiu Cupșa, directorul general al ACN Constanța.
Din 2005, când s-au înregistrat 125 de tranzitări, traficul de agrement a scăzut în continuu, ajungându-se la numai 9.000 de pasageri în primele 11 luni din 2007. Potrivit spuselor directorului general al ACN, mulți tour-operatori și-au anulat contractele pe 2007 deoarece au urmărit prognozele privind nivelul Dunării, de la începutul anului: "Prognozele nu s-au adeverit în totalitate. Ulterior, deși nivelul Dunării nu punea în pericol siguranța traficului de pasageri, tour-operatorii nu și-au reluat contractele".
Navele cu cele mai multe croaziere efectuate au fost River Adagio (pavilion Elveția), River Arya (pavilion Elveția) și River Explorer (pavilion Germania).
Directorul ACN estimează că numai finalizarea ecluzei dintre lacul Siutghiol și canalul Poarta Albă – Midia Năvodari va determina o creștere cu 30-50% a traficului navelor de pasageri. Ecluza va avea o lungime de 29 metri, o lățime de 7 metri și un pescaj de 3 metri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.846 secunde