Programele software rusești vor fi interzise în instituțiile statului

160
Programele software rusești vor fi interzise în instituțiile statului - programelesoftwarerusestivorfiin-1652623202.jpg

Articole de la același autor

Sebastian-Ioan Burduja - ministrul cercetării, inovării și digitalizării a anunțat un nou proiect de lege privind interzicerea unor programe software rusești în autoritățile și instituțiile publice din România. Inițiativa își propune să interzică achiziționarea de produse și servicii de tip antivirus de la entități provenind din Federația Rusă sau aflate sub controlul Federației Ruse. Rațiunile pentru care se instituie această interdicție sunt legate, pe de-o parte, de contextul dat de războiul pornit de Federația Rusă asupra Ucrainei iar, pe de altă parte, de lipsa independenței entităților rusești care furnizează soluții IT.


Echipa Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, împreună cu toți actorii instituționali din această zonă, va continua, în acest context internațional complicat, să propună măsuri legislative pentru protecția cibernetică a cetățenilor români și a autorităților statului.


Prezența soluțiilor software rusești de tip antivirus poate reprezenta o vulnerabilitate la adresa securității cibernetice a autorităților și instituțiilor românești, în contextul în care Federația Rusă utilizează inclusiv atacuri cibernetice la adresa statelor occidentale și își folosește companiile naționale și cetățenii ruși, prin diverse metode, în războiul împotriva Ucrainei, încălcând toate normele de drept internațional în materie



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4593 secunde