Programul de lucru pe 2012, pentru reînnoirea europeană

338
Pe data de 16 noiembrie 2011, Comisia Europeană a adoptat programul său de lucru pentru anul viitor, "Realizarea reînnoirii europene". Programul stabilește modul în care Comisia va ține seama de setul ambițios de propuneri de răspuns la criza economică, prezentat deja, adăugând noi măsuri pentru anul viitor. Acesta transpune în acțiuni concrete pentru anul viitor prioritățile politice identificate de președintele Barroso în discursul său privind starea Uniunii1.

Programul subliniază faptul că anul viitor va trebui să se acorde o atenție deosebită punerii în aplicare a măsurilor deja adoptate sau care urmează să fie adoptate în săptămânile următoare. Acestea includ măsuri privind economia, piața unică și gama largă de propuneri în curs de prezentare privind programele de cheltuieli care vizează promovarea reformei și a reînnoirii. Acest program va sta la baza unor noi propuneri, care vor avea drept obiectiv promovarea creșterii favorabile creării de locuri de muncă.

Președintele Barroso a declarat: "În discursul meu privind starea Uniunii, am solicitat realizarea unei reînnoiri europene. Prioritatea absolută constă în adoptarea și punerea în aplicare rapidă a pachetului ambițios de propuneri menit să restabilească încrederea în economia europeană. Programul de lucru al Comisiei merge și mai departe și se axează pe măsuri care vor permite remedierea situației economice dificile actuale."

Printre principalele priorități din următoarele 12 luni se numără:

1. Construirea unei Europe a stabilității și a responsabilității -

Finalizarea reformei sectorului financiar în 2012 este unul dintre obiectivele principale ale programului, punându-se accentul pe protecția investitorilor. De asemenea, Comisia va lua măsuri pentru a proteja veniturile publice în domenii precum paradisurile fiscale și frauda privind TVA-ul.

2. Construirea unei Uniuni a creșterii și a solidarității -

Se apropie cea de a 20-a aniversare a pieței unice și aceasta rămâne cel mai important motor al creșterii și al creării de locuri de muncă. Anul viitor se va pune un accent deosebit pe îmbunătățirea funcționării pieței unice digitale, oferindu-le consumatorilor și operatorilor încredere în tranzacțiile online. Într-o agendă amplă a consumatorilor, se vor stabili noi modalități prin care consumatorii să fie ajutați să beneficieze cât mai eficace de avantajele pieței unice.

Alte măsuri se vor concentra pe încurajarea unei redresări favorabile creării de locuri de muncă și pe continuarea conturării unei economii durabile vitale pe termen lung. Acestea vor include măsuri privind pensiile, emisiile de CO2 ale vehiculelor și aprovizionarea cu apă.

3. Asigurarea unei voci mai puternice a UE în lume

Redresarea economică a UE și influența sa politică depind de o UE unită, aceasta fiind cea mai bună platformă pentru protejarea și promovarea intereselor și valorilor noastre. Pe lângă promovarea unei game largi de acorduri comerciale, UE va continua să ofere sprijin pentru dezvoltarea pașnică și prosperă a țărilor din sudul Mediteranei.

În toate aceste domenii, programul de lucru subliniază necesitatea ca UE să fie unită și să colaboreze pentru a se asigura faptul că propunerile și ideile se concretizează în legi și în acțiuni la fața locului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 3,23 lei/dolar
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 4,3565 lei/euro
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Ce se vinde mai bine în lume?
Pagina a fost generata in 1.3827 secunde