Programul Statistic Național Anual 2012

173
Guvernul a aprobat Programul Statistic Național Anual 2012. Acesta este instrumentul de bază prin care Institutul Național de Statistică și ceilalți producători de statistici oficiale sunt autorizați să realizeze colectarea, stocarea, procesarea, analiza și diseminarea datelor statistice oficiale, în vederea asigurării informațiilor necesare utilizatorilor interni și externi. La acestea se adaugă informațiile statistice care decurg din legislația Uniunii Europene și din recomandările altor organizații internaționale. 

În anul 2012 se va realiza colectarea și centralizarea de date de la un număr de aproximativ 2.830.000 de unități statistice printr-un număr de 152 de cercetări, rezultatele acestor activități materializându-se în circa 107 studii, lucrări și analize, 22 de rapoarte, precum și un număr de peste 100 de publicații statistice.

Peste 90% din lucrările cuprinse în acest program pe 2012 au ca destinație statistică EUROSTAT. Aceasta reprezintă o confirmare a asumării obligațiilor ce decurg din statutul de statistică oficială a unui stat membru al UE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Noiembrie 2012
Stire din Economie : Ghid privind TVA la încasare
Pagina a fost generata in 1.3778 secunde