Proiectele finanțate în cadrul clusterului maritim

406

Se finanțează un pachet integrat compus din minimum patru proiecte de interes comun:
- minimum un proiect de investiții în infrastructura de afaceri (investiții comune pentru cercetare-dezvoltare, producție, desfacere sau activități auxiliare). Finanțarea nerambursabilă pe proiect este de maximum 7,5 milioane euro. Intensitatea ajutorului este de 50 - 70%. Prefinanțarea e de maximum 35%, iar durata de implementare de 24 luni;
- minimum un proiect de cercetare – dezvoltare - inovare (cercetare industrială, dezvoltare experimentală, studii de fezabilitate tehnice, protejarea proprietății industriale, întreprinderi nou create inovatoare, închiriere de personal de înaltă calificare etc.). Finanțare nerambursabilă pe proiect maximum 0,2-1 milioane euro. Intensitatea ajutorului e de 25 - 100%. Prefinanțarea este de maximum 35%, iar durata de implementare 24 luni;
- minimum două proiecte "soft" (managementul polului de competitivitate, strategii, informare, seminarii, schimb de bune practici, studii de fezabilitate, instruire, consultanță pentru IMM, participarea IMM la târguri, sprijinirea inovării etc.). Finanțare nerambursabilă cumulată pentru proiectele soft de maximum 1,5 milioane euro. Intensitatea ajutorului este de 25 - 98%, cu prefinanțare de maximum 35% și durata de implementare 24 luni.
Proiectele trebuie propuse de asocieri de câte minimum doi membri ai polului de competitivitate, din care obligatoriu o întreprindere.
Pachetul integrat trebuie să conțină o strategie de dezvoltare a polului de competitivitate, iar proiectele propuse să se circumscrie acestei strategii. Minimum 50% din valoarea asistenței nerambursabile cumulate trebuie să fie pentru proiectele de investiții în infrastructura.
Ghidul solicitantului este disponibil pe site-urile Ministerului Economiei (http://amposcce.minind.ro/ ) sau pe site-ul organizației de cluster maritim (www.cluster-maritim.org). Pentru informații suplimentare sau propuneri de proiecte poate fi contactat RONOMAR Innovation Centre ([email protected], mobil - 0735880300, tel. 0241650026).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 03 Octombrie 2011
Stire din Economie : Curs BNR: 4,3222 lei/euro
Luni, 03 Octombrie 2011
Stire din Economie : Risipă de aproape 81.000 lei
Pagina a fost generata in 2.4958 secunde