Proiectul reactoarelor 3 și 4 ar putea să nu fie bancabil

81
Proiectul reactoarelor 3 și 4 ar putea să nu fie bancabil - centralacernavoda-1378799167.jpg

Articole de la același autor

Proiectul reactoarelor 3 și 4 ar putea să nu genereze un flux de numerar suficient pentru a fi bancabil, iar rata internă de rentabilitate, de 11,3%, este mai mică decât cea cerută de investitorii privați pentru acest proiect, se arată în Planul de Administrare al Nuclearelectrica, anunță Agerpres.




"Modelarea financiară pe baza premiselor scenariului de bază indică faptul că proiectul este viabil din perspectivă financiară: valoarea actualizată netă a investiției acționarilor este pozitivă, de asemenea și cea a fluxurilor de numerar, rata internă a rentabilității este mai mare decât estimarea costului mediu ponderat al capitalului. Totuși, rata internă a rentabilității acționarilor, în valoare de 11,31%, este mai mică decât cea cerută de investitorii privați pentru acest proiect", se mai arată în Planul de Administrare, postat pe site-ul instituției.
 
Astfel, proiectul ar putea să nu genereze un flux de numerar suficient pentru a fi bancabil. "Utilizând premisele scenariului de bază, proiectul ar putea să nu genereze un flux de numerar suficient pentru a fi bancabil: indicatorul DSCR în timpul perioadei de rambursare a creditului ECA este la nivelul de 1,59, sub valoarea de 1,7, care, potrivit consultantului financiar, sunt așteptările pieței pentru astfel de proiecte", se menționează în Planul de Administrare.


În document se mai arată că, totuși, pe toată perioada de funcționare, costul cu producerea energiei electrice este mai mic decât cel al energiei, astfel că proiectul este în general stabil din punct de vedere economic, generează profit și plătește dividende.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0095 secunde