Proiectul reactoarelor 3 și 4, reanalizat în Guvern

370
Ministrul Mediului și Pădurilor, László Borbély, a precizat, ieri, în cadrul unui forum, referitor la proiectul viitoarelor reactoare 3 și 4 de la Cernavodă, că acesta va fi reanalizat în Guvern.
"Sigur nu se va lua o decizie să nu se mai construiască nicio centrală nucleară, dar vor fi restricții mai mari și eu, ca ministru al Mediului, pot să spun că sprijin acele investiții care nu comportă niciun fel de pericol față de mediu. Dar, evident, Guvernul trebuie să analizeze, pentru că e clar, este o energie ieftină, dar trebuie să analizăm riscurile pentru mediu, pentru cetățeni și avantajele. Deci, din acest punct de vedere, sigur va fi o discuție, dar nu știu când", a menționat ministrul László Borbély.
De altfel, ministrul Borbély a mai subliniat că centrala din Cernavodă este sigură pentru că funcționează pe alt sistem decât centralele japoneze. "La nivelul Uniunii Europene, deja s-a luat decizia să se reanalizeze monitorizarea acestor centrale nucleare existente, să se facă aceste teste de stres care înseamnă că trebuie să dovedească - și aici va fi o monitorizare mai strictă - că centralele nucleare, în orice situație, sunt sigure. Vă spun, cu toată responsabilitatea, că centrala nucleară de la Cernavodă este sigură și funcționează pe alt sistem decât centralele japoneze. Are unul dintre cele mai moderne sisteme CANDU", a spus László Borbély.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Martie 2011
Stire din Economie : Viața-i moft, importantă e mașina!
Pagina a fost generata in 1.516 secunde