Ziua Mondială a Mediului, marcată de Rompetrol Rafinare

Rafinăria Petromidia, singura din România cu autorizație integrată de mediu

296

Articole de la același autor

Peste o sută de angajați ai Rompetrol, atât de pe platforma Petromidia, cât și de la București, au sărbătorit ieri, așa cum fac în fiecare an pe data de 5 iunie, Ziua Mondială  a Mediului. 


Deși inițial se dorea ca evenimentul să fie marcat printr-o acțiune de ecologizare a plajei Vadu, din cauza ploii insistente, planurile au fost schimbate, reprezentanții companiei transformând acest prilej într-o întrunire de socializare și conștientizare a problemelor cu care se confruntă mediul înconjurător. Bine dispuși, relaxați, participanții la acțiune au început prin a se prezenta și caracteriza în câteva cuvinte. Motiv pentru care șefii de la KazmunaiGaz Rompetrol ar trebui să se declare mulțumiți: majoritatea se autocaracterizează serioși, muncitori, cinstiți și… modești. 


Într-o atmosferă mai mult veselă decât festivă, colegii de la Rompetrol au făcut un puzzle uriaș și au participat la concursuri pe teme de mediu, acțiunile fiind dedicate conștientizării și responsabilizării participanților în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. Prezent la eveniment a fost și Sorin Graure, directorul general al Rompetrol Rafinare, care s-a alăturat colegilor în acțiunile dedicate Zilei Mediului. 


"Trebuie să conștientizăm, în primul rând, ce putem face noi pentru mediu și nu doar ce poate face natura pentru noi. În ultimii ani, la Rompetrol Rafinare am realizat investiții de peste 600 milioane dolari în tehno-logizare și echipamente pentru protecția mediului înconjurător, astfel încât activitatea noastră să nu afecteze natura, comunitățile locale învecinate. De altfel, Rafinăria Petromidia este singura rafinărie din România care are autorizație de mediu integrată, ceea ce înseamnă că ne-am aliniat la cerințele și exigențele europene privind protejarea mediului. De altfel, activitățile de astăzi vin în continuarea celor peste 30 de proiecte de protecția mediului implementate în comunitățile din România în ultimii 5 ani, existând aproximativ 300.000 de beneficiari direcți ai acestor proiecte sustenabile", a declarat Sorin Graure.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3272 secunde