Ratingul de țară al României a fost reconfirmat de agenția JCRA

298
Ratingul de țară al României a fost reconfirmat de agenția JCRA - ratinguldetaraafostreconfirmat-1561399929.jpg

Articole de la același autor

Agenția de rating japoneză JCRA a reconfirmat rating-ul de țară acordat României (BBB/BBB+), pentru datoria pe termen lung în valută, respectiv în monedă locală, cu menținerea perspectivei stabile.


"Situația economică relativ stabilă a României și nivelul redus al datoriei publice sunt principalii factori care contribuie la confirmarea ratingului de țară – se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor publice. Pentru anii 2019 și 2020 agenția prognozează o creștere economică la un nivel de aproximativ 3%, pe fondul încetinirii creșterii în Uniunea Europeană, principalul partener comercial al României, dar estimează o revigorare a investițiilor în contextul creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene.


În același timp, agenția subliniază eforturile și angajamentul ferm al României de a menține deficitul bugetar pe termen mediu sub nivelul de 3%.


De asemenea, sunt subliniate progresele înregistrate de sistemul bancar, atât în ceea ce privește îmbunătățirea profitabilității, cât și în privința reducerii nivelurilor împrumuturilor neperformante și a celor în valută. Deși s-a înregistrat o creștere a deficitului de cont curent la 4,5% din PIB în anul 2018, agenția subliniază că finanțarea acestuia s-a realizat prin fluxurile stabile de capital, preponderent prin investiții străine directe și fonduri europene."  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5622 secunde