Comisia Europeană a decis:

Rechinii intră în regim de protecție

301
Măsura nu se referă la "rechinii" echipei Farul Constanța. Ea îi vi-zează pe rechini din apele care scaldă coastele bătrânului continent, precum și pe toți peștii cartilaginoși (vulpi de mare, pisici de mare, himere și altele), care reprezintă împreună peste 1.000 de specii. Acestea sunt deosebit de vulnerabile la pescuitul excesiv, deoarece au o durată lungă de viață, ajung târziu la maturitate sexuală, au perioade lungi de gestație și o rată de fertilitate scăzută.
Conform unui studiu publicat recent de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, o treime din speciile de rechini capturate în apele UE sunt amenințate de pescuitul excesiv, care nu a fost niciodată gestionat în mod sistematic.
În premieră, Comisia Europeană a adoptat un plan de acțiune
al UE pentru conservarea și gestionarea resurselor de rechini și ale celorlalte specii amintite. Obiectivul lui este să ducă la adoptarea măsurilor necesare pentru refacerea stocurilor de rechini în zonele în care acestea sunt amenințate.
Planul are în vedere îmbunătățirea colectării datelor și a avizelor științifice, consolidarea măsurilor tehnice și de gestionare, controlul sporit al respectării interdicției de îndepărtare a înotătoarelor de rechin, care se aplică, din 2003, în apele UE și pentru navele UE, indiferent de zona în care pescuiesc acestea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3931 secunde