Rectificarea bugetară ar putea fi gata în a doua săptămână a lunii noiembrie

243
Rectificarea bugetară ar putea fi gata în a doua săptămână a lunii noiembrie - 1-1604337654.jpg
Ministerul Finanţelor va pregăti rectificarea bugetară care ar putea fi gata în a doua săptămână a lunii noiembrie, a anunţat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, adăugând că a primit nevoile de finanţare pentru fiecare ordonator de credite în parte, potrivit Agerpres.


"Urmează discuţiile despre rectificarea bugetară şi cred că voi prezenta lucrurile în câteva zile. Avem execuţia pentru luna octombrie. Pentru fiecare ordonator de credite în parte am primit nevoile de finanţare şi vom pregăti rectificarea bugetară care cred că va fi gata în a doua săptămână a lunii noiembrie. Obiectivele sunt, bineînţeles, menţinerea deficitului anunţat în luna august, cu tendinţa de consolidare pentru anul viitor. Veniturile la buget ne dau încredere că putem să facem acest lucru în această perioadă. Priorităţile au fost în acest an şi rămân şi în perioada următoare: sănătate, investiţii, asigurarea independenţei financiare a României. Acestea au fost priorităţile, de aici pornim şi rectificarea bugetară şi de aici pornesc toate scenariile pentru 2021 şi până în 2024. Investiţiile au continuat să crească şi în luna octombrie. Ne menţinem acea situaţie în care avem investiţiile cele mai mari din ultimii 10 ani de zile, investiţii mai mari decât au fost în tot anul 2016-2017 şi cred că, în curând, o să avem şi mai mari decât în 2018 tot anul", a menţionat Florin Cîţu într-o declaraţie on-line.


Ministrul Finanţelor a subliniat că revenirea economiei din trimestrul al treilea, o revenire în V, este scenariul de bază pentru toată lumea şi pentru agenţiile de rating.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 02 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Pulsul economiei
Luni, 02 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Prețul aurului a crescut cu 0,74%
Luni, 02 Noiembrie 2020
Stire din Economie : Euro a cedat 1 ban în lupta cu leul
Pagina a fost generata in 1.9172 secunde