Reforma impozitului pe profit - o amenințare pentru multinaționale

276
Reforma impozitului pe profit - o amenințare pentru multinaționale - reformaimpozituluipeprofit-1448633061.jpg

Articole de la același autor

Parlamentul European cere reforma impozitului pe profit. Printr-o rezoluție se solicită statelor membre UE să cadă de acord asupra următoarelor probleme:

- realizarea unor rapoarte obligatorii pentru fiecare țară în parte, în care companiile multinaționale să prezinte datele financiare, inclusiv profiturile, taxele plătite și subvențiile primite;

- realizarea unei baze comune consolidate pentru impozitul pe profit și a unor definiții comune pentru termenii impozitării;

- transparență și responsabilitate privind reglementările naționale de impozitare pentru companii.

Deputații europeni cred că firmele multinaționale ar trebui să plătească taxe acolo unde fac profit. Ei consideră că actuala competiție privind impozitul pe profit - ce duce la planificarea agresivă a taxelor și la evaziune - este dăunătoare. Europarlamentarii spun că este incorect ca marile companii să nu plătească aproape nimic pentru profiturile lor, în timp ce cetățenii și întreprinderile mici și mijlocii trebuie să achite impozitele în întregime.

Deputații consideră că denunțătorii ale căror dezvăluiri promovează interesul public ar trebui să fie mai bine protejați. Sunt date ca exemplu dezvăluirile "Luxleaks" făcute de jurnaliști de investigație pe baza unor informații primite de la fostul angajat "Big Four", Antoine Deltour, care acum este în proces în Luxemburg. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 1,39 bani
Vineri, 27 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Francul elvețian a pierdut 1,18 bani
Vineri, 27 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Escrocherie în numele ANAF
Pagina a fost generata in 2.3354 secunde