Regulamentul privind noile tehnologii genomice (NGT) nu a trecut de votul Consiliului AgriFish

359
Regulamentul privind noile tehnologii genomice (NGT) nu a trecut de votul Consiliului AgriFish - florinbarbuagrifish-1702315363.jpg

Articole de la același autor

Așteptată cu interes de unii, pusă sub semnul întrebării de alții propunerea de regulament privind noile tehnologii genomice (NGT) nu a trecut, luni, de votul Consiliul de miniștri AgriFish.


Anunțul a fost făcut de la Bruxelles de ministrul agriculturii, Florin Barbu, care a prezentat respingerea noului regulament pentru NGT ca pe o victorie proprie.


„Am spus, ca de fiecare dată, că voi proteja interesele fermierilor și procesatorilor români și sănătatea populației!”, a scris Florin Barbu pe pagina sa de Facebook.


În poziția sa din cadrul Consiliului AgriFish, ministrul agriculturii a arătat că România susține introducerea NGT1, însă doar cu câteva condiții esențiale, cum ar fi protecția și separarea completă a culturilor și produselor convenționale și ecologice de NGT1, precum și asigurarea unei etichetări explicite, pentru o informare corectă a cetățenilor.


De asemenea, Florin Barbu a arătat că „sunt necesare analize de laborator finanțate de CE, ale fiecărei plante NGT1, în raport cu sănătatea populației și protejarea mediului, care sunt în prim plan”.


Ministrul Barbu a precizat că, alături de România, au mai votat împotrivă Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia, Austria și Slovenia, iar Bulgaria și Germania s-au abținut.


„Mulțumesc asociațiilor de fermieri și procesatori, dar și tuturor celor care au înțeles, pe deplin, demersul nostru și ne susțin. Siguranța alimentară a României și munca fermierilor români nu sunt negociabile și avem datoria să îi protejăm pe ai noștri!”, a mai scris ministrul agriculturii, Florin Barbu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4277 secunde