Restructurarea Inspecției Muncii încurajează evaziunea fiscală

2203
Restructurarea Inspecției Muncii încurajează evaziunea fiscală - 43e3f815cf7fe4dc813ba16eef04e1da.jpg

Articole de la același autor

Confederația Națională Sindicală "Cartel Alfa" nu este de acord cu noua lege privind reorganizarea Inspecției Muncii, prin care se desființează un număr de 808 posturi și solicită guvernului reanalizarea situației înainte de asumarea răspunderii.
Odată aplicat proiectul de lege privind reorganizarea instituțiilor publice, Inspecția Muncii ar avea cel mai mare număr de posturi restructurate - 808. În prezent, organismul are 3.400 posturi care trebuie să controleze situația celor peste 700.000 întreprinderi și a celor 5 milioane de lucrători.
Inspecția Muncii este singura instituție care garantează protecția angajaților și care face un control efectiv al relațiilor de muncă. "În același timp, combate fraudele și evaziunea din domeniul pieței muncii. Activitatea instituției se cerea eficientizată, perfecționată și nu redusă, ea fiind oricum deficitară", se arată în comunicatul de presă al confederației sindicale.
O asemenea reducere drastică a personalului ar complica situația cu care se confruntă economia românească în prezent: munca la negru și sectorul "gri" al mediului de afaceri, în continuă expansiune și din cauza măsurilor fiscale necorespunzătoare (una dintre ele - impozitul forfetar). În plus, deficiențele la locul de muncă s-ar putea agrava, dacă numărul controalelor scade și, implicit, mai multe persoane ar putea suferi de pe urma accidentelor de muncă.
CNS "Cartel Alfa" consideră "inadmisibil" ca Inspecția Muncii să fie cea mai restructurată instituție și acuză guvernul de "interese de grup". Astfel, potrivit comunicatului, "Guvernul, fără a se consulta cu partenerii sociali, emite noi ordonanțe de urgență prin care înființează noi agenții (a se vedea cazul concret al OUG 26 din 29 august 2009, de înființare a Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile - CIAS, o instituție căpușă, cu un număr de 30 de angajați și 7 membri în Consiliul de Administrație, ce va înlocui Serviciul Investigații Transport Aerian ce avea doar 5 angajați). Acest fapt dovedește încă o dată că deciziile care se iau la nivel de Guvern sunt dictate strict de interese de grup, iar ultimele priorități pe agenda de lucru a Guvernului sunt o muncă decentă și relații corecte de muncă pentru cetățenii României".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iunie 2009
Stire din Economie : "Cartel Alfa" pichetează prefectura
Pagina a fost generata in 0.2393 secunde