Retailerii, anunț după discuția cu premierul Ciolacu

192
Retailerii, anunț după discuția cu premierul Ciolacu - 35548167780361780113478521690818-1687276044.jpg

Articole de la același autor

Premierul Marcel Ciolacu a avut marți, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții Asociației marilor rețele comerciale din sectorul alimentar. Din informațiile prezentate după întâlnire, discuțiile au fost axate pe stabilirea unui mecanism funcțional agreat între guvern și mediul privat, pentru reducerea prețului la produse alimentare de bază, respectiv reducerea inflației și creșterea puterii de cumpărare a românilor.


George Bădescu, director Asociația Marilor Rețele Comerciale din România, a vorbit despre cele discutate în cadrul întâlnirii. Din informațiile transmise, subiectul principal a fost ieftinirea alimentelor de bază.


„În general produsele de bază clasice: carne, lapte, ouă, legume, fructe, panificație, nimic deosebit.
Deocamdată nu am ajuns foarte departe, aceasta a fost, să spunem, o discuție exploratorie, însă este important că decizia va fi luată pentru toți operatorii de pe lanțul economic, deci nu se va limita doar la comercianți sau în zona de procesare.


A fost prezent la discuții și Consiliul Concurenței și dacă vorbim de aspecte comerciale care țin de politica comercială a fiecărui retailer, vor fi cumva agreate sau validate de către Consiliul Concurenței. Nu s-a discutat despre cifre.


Nu s-a discutat despre numere, însă este evident că există o atmosferă generală pozitivă și noi ne-am exprimat aprecierea pentru faptul că a existat acest dialog, informează dcnews.ro.


Inflația nu este un fenomen pozitiv și atunci trebuie să găsim formule prin care să se păstreze această putere de cumpărare. N-aș merge mai departe pentru că nu am agreat.", a spus George Bădescu.


Când se va aplica măsura?


„Nu am stabilit nici această dată, însă se va lucra într-un ritm rapid. Se va aplica pe întreg lanțul, de asemenea, este necesar să vedem formule prin care inflația să ajungă cât mai repede la o singură cifră și ,de asemenea, să păstrăm puterea de cumpărare în zona produselor de bază.


Vorbim despre definirea unei liste de produse de bază, acesta ar fi primul pas. Discuțiile de astăzi au fost mai degrabă o trecere în revistă, un sumar al situației în general și a unor posibile produse.", a mai spus George Bădescu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.587 secunde