Revoltător: 44% dintre români nu au locuințele conectate la rețeaua de canalizare

148
Revoltător: 44% dintre români nu au locuințele conectate la rețeaua de canalizare - revoltator44dintreromaninuaulocu-1624643991.jpg

Articole de la același autor

Calitatea vieții și nivelul de civilizație al unei țări sunt date, în primul rând, de accesul la utilitățile de bază: apă, canalizare și curent electric. Oare cât de civilizată este România? Un raport recent al Institutului Național de Statistică arată că, la finalul anului 2020, doar 55,8% dintre locuitorii țării aveau locuințele conectate la sistemele de canalizare și numai 54,5% dintre ei erau conectați la sisteme de canalizare prevăzute cu stații de epurare. Altfel spus, 44,2% din populația României trăiește, din acest punct de vedere, ca în Evul Mediu.

Situația cea mai gravă este în mediul rural, unde doar 13,1% din populație beneficiază de servicii de canalizare. Iar la oraș, nu toată suflarea are parte de acest serviciu, ci doar 92,2% dintre locuitori.

Pe regiuni de dezvoltare, gradul de conectare cel mai înalt la serviciile de canalizare îl au: regiunea București – Ilfov (88,5%), regiunea Centru (68,3%) și Vest (62,8%). Iar cel mai redus grad îl au regiunile: Nord-Est (38,7%), Sud – Muntenia (38,9%) și Sud - Vest Oltenia (42,9%).

Vina pentru această situație aparține tuturor guvernelor care s-au perindat la cârma țării în ultimii 30 de ani și tuturor administrațiilor locale din ultimele trei decenii.

Conectarea tuturor locuințelor la sistemele de canalizare prevăzute cu stații de epurare ar trebui să devină subiectul unui program național cu caracter prioritar, pe care să îl susțină toate partidele politice. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4073 secunde