Concurs Ritmuri înalte de creștere în transportul de mărfuri containerizate

345

Articole de la același autor

Traficul mondial de mărfuri containerizate este în continuă creștere. Dinamica lui este rodul unui volum uriaș de investiții. În tot mai multe porturi ale lumii apar terminale specializate, iar șantierele navale livrează flote întregi de portcontainere.
DP World este unul dintre cei mai mari operatori mondiali. Cele 45 de terminale pe care le are în exploatare, la care se adaugă alte 13 în construcție, sunt răspândite în 27 de țări. La începutul acestei săptămâni, concernul a anunțat că, în cele 21 de terminale în care este acționar majoritar, s-a realizat un trafic de 13,6 milioane TEU, în prima jumătate a anului 2008, cu 21% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea a fost asigurată de performanțele excelente ale terminalelor din Australia, India și Orientul Mijlociu.
Jebel Ali și Port Rashid, cele două terminale din Dubai, au obținut, împreună, o creștere de 17%, atingând nivelul de 5,8 milioane TEU.
La rândul său, compania Maersk Line, care deține cea mai mare flotă de portcontainere din lume, se așteaptă la o creștere de 7-8% a transportului mondial de mărfuri containerizate. Maersk Line operează peste 500 de nave portcontainer și 1,9 milioane de containere. În luna iunie 2008, compania a lansat comenzi pentru construcția a 34 de nave noi, care vor fi livrate până în 2012.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0461 secunde