România a atras 3,3 miliarde dolari de pe piețele externe de capital

153
România a atras 3,3 miliarde dolari de pe piețele externe de capital - romania-1594993788.jpg
Emisiunea de euroobligațiuni lansată în data de 7 iulie 2020 de Ministerul Finanțelor Publice s-a bucurat de un interes deosebit din partea investitorilor, România revenind pe piața dolarului pentru prima oară din 2018. Tranzacția a reconfirmat poziția României de emitent suveran sofisticat pe piețele externe de capital, se arată în comunicatul dat publicității.

Valoarea totală a emisiunii este de 3,3 miliarde de dolari, cu o subscriere finală de 7,4 miliarde de dolari prin participarea unui număr de peste 400 de investitori. Fondurile aferente acestei tranzacții au fost încasate marți, 14 iulie 2020.

"Succesul recentei tranzacții denotă interesul investitorilor în titlurile emise de România în dolari americani, precum și încrederea acestora în capacitatea de răspuns a țării noastre în fața crizei generate de pandemia Covid-19, și în planul de relansare economică pe termen mediu al actualului Guvern. Împrumutul va fi utilizat pentru acoperirea nevoilor de finanțare în creștere, rezultate din deficitul bugetar și volumul refinanțării datoriei publice", a declarat ministrul Finanțelor publice, Florin Cîțu.

Emisiunea a fost realizată în două tranșe, din care 1,3 miliarde de dolari cu maturitatea de 10 ani, cu un randament de 3,045% și o rată de dobândă de 3% pe an, și 2 miliarde de dolari cu maturitatea de 30 ani, cu un randament de 4% și o rată de dobândă de 4% pe an. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2043 secunde