România ar putea profita de zăcământul de gaze descoperit de Turcia. Iată cum

151
România ar putea profita de zăcământul de gaze descoperit de Turcia. Iată cum - 1-1598272799.jpg

Articole recomandate

Românii ar putea beneficia de descoperirile de gaze din Turcia, care vor crește competiția în regiune și vor determina realizarea unei infrastructuri pe care ar putea să o folosească și țara noastră, a declarat, luni, pentru Agerpres, Răzvan Nicolescu, senior expert în sectorul energetic al companiei de consultanță Deloitte și fost ministru al Energiei.


Vineri, Turcia a anunțat descoperirea unor zăcăminte evaluate la 320 de miliarde de metri cubi de gaze în Marea Neagră, în apropierea perimetrului Neptun Deep din apele teritoriale românești.


"Pe plan regional, aceste descoperiri înseamnă posibilitatea de a avea mai multe surse de gaz începând, probabil cu 2025. Sunt reținut în legătură cu șansele de realizare ale obiectivului vecinilor noștri de a avea producție în 2023. Această descoperire ar putea fi un lucru benefic pentru consumatorii din regiune și problematic pentru companiile și țările care produc sau vor să o facă", a spus Nicolescu.


În ceea ce privește implicațiile pentru România, specialistul Deloitte a arătat că noile descoperiri reprezintă un lucru bun pentru consumatori și riscuri și competiție mai mare pentru producători.


"Problema României nu este însă descoperirea vecinilor și aliaților noștri turci, ci lipsa de strategie și de acțiune în legătură cu ce vrem noi să facem", a punctat Nicolescu.


Pentru Turcia, este o veste bună, în condițiile în care economia, moneda și mediul lor politic aveau nevoie de astfel de vești.


Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat vineri că țara a descoperit cele mai mari depozite de gaze naturale din istoria sa, un câmp din Marea Neagră care ar conține 320 de miliarde metri cubi de gaze naturale, adăugând că există o posibilitate ridicată să fie descoperite și alte resurse în aceeași zonă, transmite Reuters.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8528 secunde