România are cea mai ieftină benzină și motorină din UE! Cu cât a scăzut prețul carburanților

1466
România are cea mai ieftină benzină și motorină din UE! Cu cât a scăzut prețul carburanților - peco-1584805648.jpg

Articole recomandate

În doar două săptămâni, prețul benzinei și motorinei a scăzut considerabil, din pricinareducerii cererii, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus.


România a ajuns să aibă cea mai ieftină benzină și motorină din Uniunea Europeană, carburanții ieftinindu-se cu 7%.


"Scăderea cotației petrolului pe piețele internaționale a dus la minimul istoric al cotației petrolului, la 25 de dolari barilul, ceea ce nu s-a mai întâmplat de zeci de ani. Asta automat a pus presiune și pe prețul benzinei și motorinei de la pompă, de aceea este scăderea aceasta masivă.


De asemenea a scăzut și prețul de la energia electrică, ieri era 120 de lei pe megawatt față de vârful când a fost și 600 de lei pe megawatt", a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, pentru Antena 3.


Potrivit statisticii Oil Bulletin, publicată de Comisia Europeană pe 16 martie, în România, un litru de benzina costă, în medie, sub un euro, iar un litru de motorina - 1,015 euro.


Dacă la începutul anului un plin de benzină (un mediu de 40 de litri) costa cam 210 lei, acum plătim sub 190 de lei la benzinării, în timp ce la motorină scăderea este de la aproximativ 215 lei la aproape196 de lei, în medie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7781 secunde