România exportă 800.000 de ovine în Iran

339
România exportă 800.000 de ovine în Iran - romaniaexporta-1550529165.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran. Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din România (ANSVSA) și Organizația Veterinară a Iranului, fiind deblocate exporturile de carne de oaie și ovine în viu către Iran, se arată într-un comunicat de presă. 


În acest context, pe data de 4 februarie 2019 a intrat în Iran primul transport de 20 tone de carne de oaie din România, acesta fiind doar începutul unui contract cu un potențial mare de dezvoltare. Exportatorul, o societate comercială din Bacău, va continua colaborarea cu agenții economici din Iran, purtându-se discuții pentru alte transporturi, terestre sau pe cale aeriană, în perioada următoare fiind estimat a se exporta o cantitate de circa 1.000 de tone lunar.


Discuțiile între oamenii de afaceri români și companiile din Iran interesate de o astfel de colaborare se află într-un stadiu foarte avansat, iar în termen de șase luni, agenții economici din Romania vor trimite la export în Iran un efectiv de aproximativ 800.000 de ovine, dintre care 200.000 vor fi trimise în țara de destinație de o societate comercială din București, iar restul de către o companie din județul Timiș.
Autoritățile iraniene lucrează în această perioadă, cu ANSVSA, la deblocarea importurilor și pentru bovine. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1988 secunde