România, în pericol de infringement pentru nerespectarea angajamentelor privind mediul

165
România, în pericol de infringement pentru nerespectarea angajamentelor privind mediul - romaniainpericoldeinfringement-1674829044.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană solicită unui număr de 14 state membre - Bulgaria, Danemarca, Irlanda, Spania, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, România și Suedia - să își respecte angajamentele de reducere a emisiilor pentru mai mulți poluanți atmosferici. Comisia a analizat inventarele naționale de emisii pentru mai mulți poluanți, prezentate de statele membre în 2022 (care reflectă emisiile din 2020) și a constatat că cele 14 state nu și-au îndeplinit angajamentele privind unul sau mai mulți poluanți. Amoniacul (provenit din sectorul agricol) este poluantul în legătură cu care majoritatea acestor state membre nu își respectă obligațiile. Prin urmare, Comisia trimite scrisori de punere în întârziere acestor 14 state membre, care au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde și a remedia deficiențele semnalate.
 

Totodată, Comisia a trimis României o scrisoare de punere în întârziere, cu privire la neîndeplinirea obligației sale de a asigura o protecție adecvată a habitatelor și a speciilor de interes pentru UE prin desemnarea siturilor Natura 2000. România nu a propus încă toate siturile pe care ar fi trebuit să le propună, iar cele pe care le-a propus nu includ în mod adecvat diversele specii și tipuri de habitate care necesită protecție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4939 secunde