Pe 31 mai 2010,

România intră în zodia grevelor

522
Aproape 50 de organizații, din cadrul Federației Sindicatelor din Administrația Publică PUBLISIND, participă la greva din 31 mai 2010.
În acea zi, peste 25.000 de funcționari publici și personal contractual vor înceta lucrul între orele 10 și 23,50.
Sunt vizate următoarele sectoarele de activitate: finanțe publice, control financiar,
RA-APPS, primării, penitenciare, protecția copilului, consiliile județene, administrația centrală, media, transporturile, agricultura, etc.
PUBLISIND face parte din Blocul Național Sindical. Confederația a făcut cunoscută lista acțiunilor de protest pe care le organizează în perioada următoare: mitinguri și pichete în toate județele, în fața prefecturilor, în fiecare zi din perioada 1-4 iunie; întâlniri cu parlamentarii, în cadrul cărora să se ceară respingerea măsurilor de austeritate impuse de guvern; un lanț uman în jurul parlamentului; greve în ziua votării moțiunii de cenzură.
Petre Costel, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, a anunțat că, pe data de 2 iunie, Prefectura Constanța va fi pichetată de 350 - 400 de sindicaliști.
La rândul lor, sindicatele de la CFR, Metrou și RATB, care fac parte din Convenția Sindicală Națională a Transportatorilor, au informat publicul că, pe data de 1 iunie, lucrătorii din aceste sectoare vor organiza o grevă de solidaritate cu sindicatele bugetarilor.
Ioan Rădoi, președintele convenției, a precizat că activitatea va fi oprită începând cu ora 3 sau 4 până la ora 16. În zilele următoare, respectivele sindicatele vor declanșa procedurile legale pentru organizarea grevei generale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5531 secunde