România, somată să-și achite cotizația la Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă

97
România, somată să-și achite cotizația la Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilă - romaniasomata-1433502042.jpg

Articole de la același autor

Guvernul va aproba printr-o ordonanță de urgență plata cotizației anuale ce decurge din calitatea României de membru al Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA).

România este membru fondator din anul 2009 al agenție. Aceasta este o organizație internațională interguvernamentală, care promovează dezvoltarea utilizării resurselor regenerabile la nivel mondial, prin susținerea politicilor de promovare, a schimbului de experiență și tehnologie în domeniu. IRENA funcționează ca un centru de excelență pentru tehnologia resurselor regenerabile, oferind/împărtășind experiență și consultanță pentru dezvoltarea politicilor și proiectelor în domeniul resurselor regenerabile și ajutând țările să beneficieze de un transfer eficient de tehnologii și cunoștințe.

Obiectivele agenției au în vedere promovarea pe scară largă și utilizarea durabilă a tuturor formelor de energie regenerabilă, luând în considerare:

a) prioritățile naționale și beneficiile ce rezultă dintr-o abordare combinată a energiei regenerabile și a măsurilor ce vizeazã eficiența energetică și

b) contribuția energiei regenerabile la conservarea mediului, prin limitarea presiunii asupra resurselor naturale și reducerea defrișării, în special a defrișării, a deșertificării și a pierderii biodiversitãții, la protecția climei, la creșterea economică și coeziunea socială, inclusiv reducerea sărăciei și dezvoltarea durabilã, la accesul și siguranța în alimentarea cu energie, la dezvoltarea regională și responsabilitatea intergenerații.

În prezent, IRENA are 139 de membri, alte 32 de state fiind în procedură de a deveni membrii.

Recurgerea la ordonanța de urgență este justificată de faptul că plata cotizației trebuie efectuată în regim de urgență, având în vedere notificarea primită de la Agenția Internațională pentru Energie Regenerabilã. În proiectul de OUG și în referatul de susținere a acestuia nu se precizează ce sumă trebuie virată. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 05 Iunie 2015
Stire din Economie : PIB a crescut cu 4,3%
Vineri, 05 Iunie 2015
Stire din Economie : Euro a câștigat 0,22% lei
Vineri, 05 Iunie 2015
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 3,97 bani
Vineri, 05 Iunie 2015
Stire din Economie : Rompetrol și-a cerut insolvența
Pagina a fost generata in 1.4879 secunde