România susține proiectul Nabucco West

1016
1
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit ieri cu o delegație a British Petroleum International. Discuțiile s-au concentrat asupra proiectului Nabucco West, prin care urmează să fie aduse gaze naturale pe piața europeană prin exploatarea unor zăcăminte din Azerbaidjan.

Consorțiul ShahDeniz, din care face parte British Petroleum alături de Statoil, SOCAR și Total, a solicitat cu acest prilej poziția României cu privire la participarea în realizarea Nabucco West.

Ministrul Varujan Vosganian a transmis delegației BP interesul României cu privire la acest proiect, care reprezintă o opțiune imediată pentru asigurarea unei surse alternative de gaze naturale, obiectiv cuprins și în strategia energetică națională. De altfel, ministrul Vosganian i-a informat pe reprezentanții companiei energetice că Ministerul Economiei sprijină schemele de transport pentru gaze naturale pe traseul Asia - Europa, care ar putea să tranziteze teritoriul României.

În prezent, discuțiile privind proiectul Nabucco West sunt în faze avansate cu reprezentanții Bulgariei și Ungariei. Traseul prevăzut pentru transportul gazelor pe teritoriul Bulgariei, României, Ungariei și Austriei nu va fi schimbat față de inițialul proiect Nabucco.

Comentează știrea

alex
28 februarie 2013
Proiect Nabucco

Ma gindesc ,ca cei expropriati de miliardarii ce sustin conducta de gaz,privind proiectul Nabucco ,va fii o suma substantiala,pentru ca apoi pe oraza de 50 de metrii de conducta nu se poate construii nimic,deci practic i ai distrus terenul omului si asta trebuie sa dea de gindit,ca oamenii sa fie multumiti de banii primit,altfel vor fii multe procese ...si presa ar trebui sa informeze mai mult proprietarii si sa i ajute.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7952 secunde