România vrea să dezvolte schimburile comerciale cu Irak

992
România vrea să dezvolte schimburile comerciale cu Irak - romaniavreasadezvolteschimburile-1626288557.jpg

Articole de la același autor

Consolidarea relațiilor economice dintre România și Irak a fost tema discuțiilor dintre secretarul de stat Paul Ene și Radu Octavian Dobre – ambasadorul desemnat al României în Republica Irak. Secretarul de stat a precizat că susținerea unui dialog permanent la nivelul guvernelor de la București și Bagdad va contribui la o relaționare mai intensă între reprezentanții mediilor de afaceri din cele două state. Totodată s-a subliniat importanța organizării următoarei sesiuni a Comitetului economic mixt româno-irakian, concomitent cu organizarea unui Forum de afaceri.

Ambasadorul Radu Octavian Dobre a reliefat rolul major al diplomației economice pentru o bună valorificare a oportunităților de exporturi și a potențialului turistic din România.

La finele anului 2020, volumul schimburilor comerciale româno-irakiene a fost de peste 203 milioane de dolari (în scădere cu 44,11% față de anul 2019), din care exportul 59,17 milioane de dolari (-0,58%), iar importul 143,97 milioane de dolari (- 52,63).

Din punct de vedere investițional, Republica Irak se situează pe locul 52 după valoarea capitalului subscris în România (22,38 milioane de dolari).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7363 secunde