De Rusalii,

Românii au luat cu asalt litoralul românesc

462
Românii au luat cu asalt litoralul românesc - 13349a1d2d1c176d5fa2124ce62d35a2.jpg
Week-end-ul prelungit de Rusalii și vremea călduroasă a umplut stațiunea Mamaia cu turiști veniți din toate colțurile țării. Românii au profitat de ziua liberă în plus și au petrecut o minivacanță la mare.

Multe dintre locurile de diver-tisment din Mamaia și-au deschis porțile în prima lună a verii, deși sezonul estival a început oficial în perioada sărbătorilor pascale.
Turiștii nu au întârziat să apară. Minivacanța începutului de iunie a însemnat pentru hotelieri, obținerea de profituri însemnate. Astfel, conform reprezentanților hotelului Perla, în acest week-end, gradul de ocupare a fost de aproape 90%. Unitatea are un total de 205 de spații de cazare. Și hotelul Dunărea a avut un grad de ocupare de 90%. "Putem spune că în acest week-end, unitatea de cazare a fost la capacitate maximă", au declarat reprezentanții complexului Meridian. Hotelul Delta nu s-a bucurat de același succes și de Rusalii; doar 50% din capacitatea de cazare a fost acoperită.
Nici sectorul de lux de pe litoralul românesc nu a fost neglijat, în această perioadă. Conform directorului executiv al hotelului Vega, dacă vineri nu era nicio cameră ocupată, duminică, gradul de ocupare al hotelului a atins 70%, iar ieri, nivelul coborâse la aproximativ 52%.
Nu au existat oferte speciale pentru week-end-ul prelungit, conform hotelierilor. Însă, până la 15 iunie, românii mai pot beneficia de oferta de cazare redusă cu 20% față de tarifele de full-sezon. Prin programul "Litoralul pentru toți", pachetele de cazare pentru șase nopți costă între 190 de lei, la un hotel de două stele, până la 470 de lei, pentru hotelurile de patru stele.
"Ofertele gen trei nopți la preț de una singură nu mai prind pe piața românească. Hotelierii trebuie să vină cu alte noutăți. Turistul se așteaptă ca atunci când intră în hotel să aibă servicii impecabile, șezlong, loc de parcare. Noi, spre exemplu, includem în pachetul de cazare tratamente cosmetice, spa, precum și alte astfel de facilități", a precizat Gheorghe Enciu, directorul executiv al hotelului de cinci stele Vega.
Prețurile și discount-urile rămân însă etalonul românului, atunci când alege o ofertă sau alta. Și la acest capitol, stațiunea Mamaia nu stă prea bine. Calitatea serviciilor rămâne îndoielnică, iar prețurile sunt exagerate, deși este doar începutul sezonului. Există agenți economici care încă nu și-au deschis afacerea de pe litoral, iar serviciile de divertisment nautic sunt în continuare inexistente.
În schimb, turistul plătește trei lei doar pentru a intra în stațiune și a se "bucura" de serviciile prestate de operatorii din turism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.513 secunde